Необходим ли е допълнителният прием на витамини от децата и защо?

Things


Като се има предвид реалността и забързаното ежедневие - балансираното и разнообразно хранене, при което се набавят полезните витамини и минерали се явява трудна задача за много от съвременните семейства.

Счита се, че е необходимо да се приемат минимум 5 (според някои автори 8-9) порции плодове и зеленчуци дневно, 2-4 порции мляко и млечни продукти, пълнозърнест хляб-ежедневно, 2 пъти седмично риба и морски дарове за да се осигури оптималното количество витамини и минерали за детския организъм.

Освен това в природата не съществуват продукти, в които присъстват едновременно всички групи витамини. Човешкият организъм усвоява само 20% от витамините в храната.
Те се разграждат лесно при термична обработка и при неправилно съхранение, като загубата е 40-70 %.
Синтетичните витамини се усвояват по-добре от натуралните, но от друга страна плодовете и зеленчуците съдържат ферменти и флавоноиди, които усилват действието на витамините около 50 пъти.

Течните мултивитамини Киндер фит допринасят за здрава имунна система, подобряват въглехидратната, белтъчната и мастната обмяна, имат антиоксидантен ефект, допринасят за правилното функциониране на костите и мускулите. Допринасят за правилното функциониране на нервната система, подобряват апетита и растежа на детския организъм, намаляват умората и апатията.